Η εταιρεία μας

Παραγωγή και εμπορία φυσικών σφουγγαριών και άλλων πολυτελών ειδών μπάνιου υψίστης ποιότητος από το 1895.

Η οικογένεια του Ιωάννη Σακαλλέρου δραστηριοποιέιται στον τομέα της αλιείας, της μεταποίησης και της εμπορίας φυσικών σφουγγαριών στην Κάλυμνο από το 1895. Στην οικογένεια ανήκαν έξι αλιευτικά καϊκια που συγκέντρωναν σφουγγάρια από τη Μεσόγειο, από περιοχές κοντά στην Λιβύη, την Τυνησία, αλλά και σε ολόκληρο το Αιγαίο. Η παράδοση αυτή πέρασε από γενιά σε γενιά. Μετά τον χαμό του Νικόλαου Σακαλλέρου το 1986, η διαχείρηση της οικογενειακής επιχείρησης μαζί με τις παραδόσεις της, πέρασε στον Εμμανουήλ Σακαλλέρο, ο οποίος το 1993 μετέφερε την έδρα της επιχείρησης από την Κάλυμνο στην Κώ.

Το 2000, η κύρια αποθήκη και έδρα της επιχείρησης μεταφέρθηκε στο Κορωπί, Αττικής. Από τότε, η Sponge Traders International έχει συνεχόμενη ανοδική πορεία τόσο στην ελληνική όσο και την παγκόσμια αγορά του φυσικού σφουγγαριού.

Μέχρι το τέλος το 2013, η εταιρεία κατάφερε να κερδίσει ένα μεγάλο μέρος της αγοράς, τόσο στην ελληνική όσο και τη διεθνή αγορά με τα προϊόντα της που πωλούνται σε πάνω από πενήντα διαφορετικές χώρες. Η Sponge Traders International καταφέρνει να παρέχει καλές υπηρεσίες σε συνδυασμό με υψηλή ποιότητα των μοναδικών προϊόντων της και σε ανταγωνιστικές τιμές.

Το φυσικό σφουγγάρι είναι ελληνικό προϊόν και αποτελεί ένα είδος πολυτελείας για το μπάνιο. Το σημαντικότερο είναι ότι το φυσικό σφουγγάρι αναγνωρίζεται ως ένα από τα καλύτερα προϊόντα για την ανθρώπινη υγιεινή  και την  φροντίδα του δέρματος. Η Ελλάδα και κυρίως τα νησιά Κάλυμνος, Λήμνος, Σύμη, Κώ, Ρόδο και Κρήτη συνδέεονται με την αλιεία και την εμπορία των ωραιότερων φυσικών σφουγγαριών που βρίσκονται σε βάθος πάνω από 100 μέτρα.

Sponge Traders International, Powered by Sales Development